Make your own free website on Tripod.com

Scholastic Bowl Quiz for January 29-February 2

Answer these four questions correctly, and your name will be entered in our drawing for a free copy of "The Freshman-Sophomore Practice Book", to be given away in May. Try our quiz each week for different questions.  Answers
to previous quizzes are found at the bottom of the page.
Your Name: 
Your E-mail Address: 

1.  In which U.S. state would you find the U.S. Gold Depository at Fort Knox ?

2.  Who is Daniel Patrick Moynihan?

3.  Who of the following is a member of the National Inventors Hall of Fame?

4.  Who discovered the planet Uranus in 1781?



Congratulations to all who have played!  A special congratulations of Julie Samson of Dayton, Ohio, for winning the copy of the Practice Book back in May 2000.  Keep trying, we're giving away another book this year!  Here are the answers to the previous quizzes:

1.  Which state's largest city is Wilmington?
        Answer:  Delaware
2.  Who was the first man in space?
        Answer:  Yuri Gagarin
3. The Bollingen Prize is awarded for what type of literature?
        Answer:  poetry
4. Heron's Formula is used to calculate what?
        Answer:  area of a triangle
5.  Who was the the first U.S. president born outside the original thirteen states?
        Answer:  Abraham Lincoln
6. What do we call it when a solid absorbs a gas?
        Answer:  occlusion
7. Who wrote the novel "Ancient Evenings"?
        Answer:  Norman Mailer
8. Approximately how many seconds are in a nanocentury?
        Answer:  3
9.  Who was the only U.S. president to serve longer than eight years in office?
        Answer:  Franklin Roosevelt
10. Which of the following is an element on the periodic table?
        Answer:  Einsteinium
11. Who wrote the play "A Raisin in the Sun"?
        Answer:  Elaine Hansberry
12. What is the sum of the first one thousand natural numbers?
        Answer:  500,500
13. What country lies in between Algeria and Libya?
        Answer:  Tunisia
14. What is another name for vitamin B-3?
        Answer:  Niacin
15. In what ballroom dance of Afro-Cuban origin do dancers step to the first three beats and kick to the fourth?
        Answer:  Conga
16. Who invented binary math?
        Answer:  George Boole
17. How tall is the world's tallest monument, the St. Louis Gateway Arch?
        Answer:  630 feet
18. What is the chemical name for aspirin?
        Answer:  Acetyl-salicylic acid
19. What novel begins with the sentence: "Once upon a time and a very good time it was there was a moocow coming down along the road and this moocow that was coming down along the road met a nice little boy named baby tuckoo"?
        Answer:  A Portrait of the Artist As a Young Man
20. If someone was elected to the U.S. Senate as young as constitutionally possible, then, after serving two terms, became President of the United States and served for as long as constitutionally possible, then how old would the person be after leaving office?
        Answer:  50



Back
Buy Questions